7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 23:34

Iohannis, către cei care vor ridicarea restricțiilor: Ori ești precaut, ori ești prost

spot_img

Klaus Iohannis și-a ieșit din fire, joi seara, în încercarea de a convinge pentru continuarea stării de alertă, spunând despre cei care vor ridicarea restricțiilor că ori trebuie să fie precauți, ori sunt proști.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că dorește ca starea de alertă să fie prelungită într-o variantă „mai simplă, mai suplă”, care să presupună în continuare purtarea măștii în spații închise, distanțarea și măsuri de igienă. Președintele a explicat că fără acest instrument Guvernul nu poate interveni atunci când de exemplu apare un focar într-o localitate.

„Sunt politicieni care spun că trebuie să ne relaxăm cu totul și să vină cu dovezi specialiștii. Ce alte dovezi vor în afară de datele comunicate zilnic? 237 de noi cazuri, peste 150 de oameni la terapie intensivă. Virusul e în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli ești precaut sau ești prost. Una din două”, a mai declarat președintele.

Ulterior, Iohannis a revenit cu prezicări, afirmând că nu a dorit să se refere la persoanele infectate cu coronavirus și și-a cerut scuze dacă a fost greșit înțeles. ”Am vrut să atrag atenția asupra pericolului manipulării. Mi se pare inadmisibil ca o persoană publică care cunoaște datele problemei să încearcă să ducă îngrijorările oamenilor în ridicol. Acești oameni care cunosc datele problemei și încearcă să manipuleze inadecvat opinia publică trebuie arătați cu degetul ca să-și revină. Să ne informăm și să luăm de bune informațiile publice care se dau. Nu există alte informații decât cele pe care le aflăm zilnic. Dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze, nu am dorit să lezez pe nimeni. Am încercat să atrag atenția asupra încercării de manipulare a opiniei publice”.