14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 20:58

Iohannis atacă la CCR legea incompatibilităților primarilor

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis atacă la Curtea Constituţională legea incompatibilităţii aleşilor locali, deoarece are “serioase dubii privind constituţionalitatea acestui act normativ”

iohannis-presa

În privinţa legii incompatibilităţilor, ea nu va fi promulgată. Această lege a ajuns la preşedinţie anul trecut, a fost trimisă la reexaminare de predecesorul meu, acum a fost trimisă a doua oară spre promulgare. Am serioase dubii privind constituţionalitatea acestui act normativ.

Klaus Iohannis

Șeful statului a menționat că a trimis o adresă Curţii Constituţionale în care cere examinarea acestui act normativ.

Klaus Iohannis a sublinit că în privinţa Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, nu va accepta modificări ale legii în interesul parlamentarilor, așadar nu va promulga niciun fel de modificare a acestora.

Referitor la legile privind finanţarea partidelor, legea care reglementează alegerea administraţiei publice locale şi legea care reglementează partidele, Iohannis a spus că sunt îmbunătățite. Cele trei legi au făcut parte din pachetul de legi abordate la consultările cu partidele. Ele au fost promulgate de președintele țării, pentru că “nu sunt perfecte, dar aduc un progres”.

S.M.