7.1 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 16:24

Iohannis anunță măsuri de relaxare graduale după data de 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a avut o ședință de urgență cu o parte din cabinetul Orban, la Palatul Cotroceni, la finalul căreia a declarat că am parcurs o etapă importantă, dar nu este cazul ca acum să avem planuri de relaxare. El a subliniat că astfel de măsuri vor fi posibile atunci când vor fi îndeplinite anumite condiții.

“După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, dacă respectăm cu toții măsurile, e clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare. Relaxarea va fi făcută în pași, nu va fi făcută deodată, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu dispare”, a subliniat șeful statului.

Iohannis a criticat planul Institutului Matei Balș, apărut de curând în spațiul public, care ar fi impus măsuri totale de carantină pentru toate persoanele de peste 65 de ani, spunând că toate măsurile care sunt dispuse de autorități se iau în baza dovezilor științifice, după ce sunt discutate în detaliu cu specialiștii, cu cei efectiv implicați în gestionarea epidemiei.