10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 21:56

Iohannis: Am vorbit cu Laura Kovesi. Nu se simte vinovată

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la sosirea la Ateneul Român – unde participă la repetiţia generală cu public a operei “Parsifal” de Richard Wagner, actul I – că a vorbit cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, despre acuzațiile de plagiat și că aceasta i-a răspuns că nu se simte vinovată.

“Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, însă nu cred că e ceva special de comunicat. Am întrebat-o cum vede acele acuzații și domnia sa mi-a reiterat că nu se simte vinovată cu nimic. Eu cred că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speță”, a spus Klaus Iohannis, miercuri seară, într-o declarație difuzată în emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3.

“Nu cred că se pune problema demisiei atâta timp cât deocamdată nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat acolo.

Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură, se poate relua discuția, dar, deocamdată, nu am motive de îngrijorare”, a mai spus Klaus Iohannis, întrebat de jurnaliști dacă se pune problema unei eventuale demisii a șefei DNA.

Cu două zile în urmă, într-o declarație de presă la Timișoara, președintele Klaus Iohannis afirma că o persoană aflată într-o funcție publică trebuie să demisioneze, atunci când se dovedește că a plagiat, fără să dorească să facă comentarii cu referire directă la situația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depășim această situație și persoana respectivă trebuie să plece din funcție. Indiferent cum se numește persoana. Nu vreau să personalizăm discuția pentru X sau Y. Cine a plagiat, pleacă! Plagiatul este o problemă mare a societății. Este o formă de hoție”, a spus Klaus Iohannis, citat de Antena 3.

R.D.