9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:04
No menu items!

Iohannis, agent electoral pentru PNL. Condiționează reforma din sănătate de câștigarea alegerilor

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a interpretat, miercuri, rolul de agent electoral pentru PNL, susținând clar și răspicat că e nevoie ca liberalii să câștige alegerile și să formeze o majoritate în Parlament pentru a repara deficiențele găsite acum în sistemul medical. 

Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că pandemia a scos la iveală „deficiențele structurale” din sistemul de sănătate românesc și este nevoie, a adăugat acesta, de reconstrucția „din temelii” a sistemului sanitar, lucru care va fi posibil doar dacă se schimbă actuala majoritate din Parlament și după alegeri se formează o majoritate „responsabilă”.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidență toate deficiențele structurale neglijate ani și ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare. Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor”, a declarat șeful statului.