3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:32
No menu items!

Iohannis află luni, 27 octombrie, dacă e incompatibil

spot_img

Înalta Curte a admis cererea de urgentare a termenului de judecată, formulată de ANI, în cazul lui Klaus Iohannis, care avea termen pe 18 noiembrie, la două zile după alegerile prezidențiale

iohannis

Cererea prin care Agenţia Naţională de Integritate vrea preschimbarea termenului din dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecată luni de instanţa supremă.

Dacă instanța admite termenul preschimbat, judecătorii citează părțile pentru termenul de fond, care poate fi în aceeași zi sau la o altă dată.

Dacă instanța nu admite termenul preschimbat, următorul termen, cel de judecată, rămâne stabilit pentru data de 18 noiembrie.

Agenția Națională de Integritate a depus, miercuri, la Curtea Supremă, o cerere de urgentare a termenului de judecată stabilit în procesul de incompatibilitate intentat lui Klaus Iohannis. Solicitarea ANI a fost transmisă completului de filtru al Curții Supreme care a stabilit primul termen în acest proces pentru 18 noiembrie, la două zile după turul II al alegerilor prezidențiale.

Asta în condițiile în care noul Cod de procedură civilă le permitea magistraților să dea un verdict definitiv în această cauză în aceeași zi în care au admis recursul declarat de ANI la decizia Curții de Apel Alba Iulia, care i-a dat câștig de cauză lui Klaus Iohannis, acuzat de incompatibilitate.