13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:46
No menu items!

Iohannis a învățat ce înseamnă IMEDIAT. Consultări la Cotroceni, joi, pentru un nou guvern

spot_img

Președintele Klaus Iohannis pare că a înțeles că trebuie să se grăbească cu soluționarea crizei politice care afectează România. A convocat partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui nou premier și formarea unui nou guvern joi, de la ora 11.00. Anunțul a fost făcut miercuri de Administrația Prezidențială.   

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de domnul Dacian Cioloș.
În consecință, în temeiul prevederilor art.85 alin 1 și ale art. 103 alin 1 din Constituția României, Președintele României convoacă consultări cu partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de Prim-ministru, în data de 21 octombrie a.c., începând cu ora 11.00″, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

Potrivit unor surse politice, miercuri, înainte de ședința convocată pentru 17.30, pentru instituirea de noi măsuri anti-pandemie, Iohannis i-a chemat de urgență la Cotroceni pe președintele PNL, premierul demis Florin Cîțu, și pe cei patru prim-vicepreședinți ai partidului: Rareş Bogdan (prim-vicepreşedinte Comunicare şi Relaţii Internaţionale); Iulian Dumitrescu (preşedintele Consiliului Judeţean Prahova – prim-vicepreşedinte Mediul de Afaceri, Societate Civilă); Lucian Bode (prim-vicepreşedinte Strategii Politice) și Gheorghe Flutur (prim-vicepreşedinte Politici Publice).

Joi, imediat după consultările cu partidele parlamentare, Klaus Iohannis va pleca la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului European, lucrările fiind așteptate să înceapă în jurul orei 15.00 (ora României). 

Raluca Dan