4.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:51

Iohannis și liderii partidelor au semnat Pactul pentru Apărare

spot_img

Apărarea va avea alocat 2% din PIB

Iohannis_semnatura

Liderii partidelor politice parlamentare și președintele Klaus Iohannis au semnat, marți, la Palatul Cotroceni, acordul pentru mărirea bugetului Apărării la 2% din PIB, pe o perioadă de 10 ani începând din 2017.

Prima semnătură a fost dată de Klaus Iohannis, fiind urmat de președintele PSD Victor Ponta, de co-președintele PNL, Alina Gorghiu, și prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, de președintele UNPR, Gabriel Oprea, de președintele PC, Daniel Constantin, de președintele UNPR, Kelemen Hunor, și de prședintele PP-DD, Simona Man.

Atunci când așteptăm solidaritate din partea aliaților noștri, într-un moment dificil pentru securitatea regiunii noastre, trebuie să fim conștienți că suntem datori să mărim contribuția financiară pentru Armată. Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de apartenența la NATO și la Uniunea Europeană reprezintă elementele fundamentale ale politicii noastre externe și de securitate. Vă asigur că România se va comporta ca un partener de nădejde

Klaus Iohannis