23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 2:03
No menu items!

Iohannis și Ghișe candidează la președinția PNL. Orban s-a retras

spot_img

Klaus Iohanis și Ioan Ghișe vor candida la președinția PNL. Ludovic Orban și-a retras candidatura

Iohannis_Antonescu_SZ

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, și senatorul Ioan Ghișe vor candida la președinția PNL. Iohannis și-a anunțat candidatura în Delegația Permanentă, întrunită în ședință, miercuri după-amiază, la Palatul Parlamentului. De asemenea, Ghișe își va depune candidatura pentru șefia partidului la Congresul PNL, potrivit Antena 3.

Iohannis a cerut derogare din partea Delegației Permanente a PNL, deoarece nu îndeplinește condiția statutară care prevede doi ani de experiență în partid, pentru a putea candida la președinția formațiunii politice.

Iniţial, şi deputatul Ludovic Orban îşi anunţase dorinţa de a candida pentru funcţia de preşedinte al PNL, însă şi-a restras candidatura în favoarea lui Iohannis.

Klaus Iohannis a confirmat, miercuri, că va candia la șefia PNL.„Astăzi în deschiderea Delegației Permanente am anunțat că voi candida la președinția PNL. Am cerut o derogare de vechime pentru a fi în această poziție, cred că reacția colegelor și colegilor din partid a fost una foarte bună”, a declarat Iohannis.

D.M.