9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 9:54

Ioana Mihăilă, replică acidă pentru Cîțu care a cerut o anchetă la MS: “Mă bucur. S-ar putea să fie surprins”

spot_img

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a avut o replică acidă pentru Florin Cîțu la scurt timp după ce acesta a anunțat o “analiză slash anchetă” la Ministerul Sănătății privind pregătirile pentru valul 4 al pandemiei. Ioana Mihăilă a spus la RFI că demersul premierului s-ar putea întoarce împotriva sa.

”Mă bucur că cere o anchetă, că s-ar putea să fie surprins în defavoarea dumnealui, ca urmare a acestei anchete, în sensul că atunci când vorbim de pregătirea pentru valul patru, vorbim de două lucruri: în primul rând, vorbim de prevenția acestui val patru, care se face mai ales prin vaccinare și vorbim de pregătirea efectivă, în sensul preluării pacienților care ajung totuși să aibă nevoie de îngrijiri spitalicești, vorbim de pacienții infectați cu Covid”.

Ea precizează că ”dacă vorbim de prevenția unui val mare de îmbolnăviri care necesită îngrijiri spitalicești, vorbim mai ales de campania de vaccinare și atunci e bine să ne amintim că această campanie de vaccinare este coordonată de CNCAV, care este în subordinea directă a premierului României și care are ca reprezentant din partea Ministerului Sănătății un secretar de stat PNL și anume domnul Andrei Baciu, iar rezultatele le vedem cu toții.

Ioana Mihăilă a ținut să enumere acțiunile Ministerului Sănătății care s-a aflat pentru scurt timp sub coordonarea sa, în ceea ce privește pandemia.

“Ministerul Sănătății a fost cel care a propus măsurile de stimulare a campaniei de vaccinare și a făcut toate demersurile, atât în ceea ce privește promovarea OUG care a reglementat acordarea acestor bonuri valorice, acele tichete de masă pentru cei care se vaccinează, precum și loteria persoanelor vaccinate, așa cum tot Ministerul Sănătății a făcut posibilă utilizarea certificatelor sanitare, acele certificate care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, pe teritoriul țării”, a mai spus Ioana Mihăilă.

                                                                                                  C.Dumitrescu