3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 8:18
No menu items!

Ioana Mihăilă, ministrul propus al Sănătății, NU a știut câți morți de Covid a avut România azi

spot_img

Ioana Mihăilă, ministrul USR propus pentru încă un mandat la ministerul Sănătății nu a știut câți oameni au murit în cea mai neagră zi a pandemiei. Ea l-a acuzat pe premierul demis Florin Cîțu că “i-a faultat” toate soluțiile propuse pentru prevenirea valului 4, deoarece prim-ministrul Florin Cîțu “nu credea că vine valul 4”.

“Acum câteva ore înainte să ne adunăm în această sală, am văzut cu toţii că 561 de oameni au murit de COVID doar în ultimele 24 de ore (n.r. cifra reală este 574), de peste 15 ori mai mulţi decât suntem noi aici”, și-a început Ioana Mihăilă discursul în fața parlamentarilor din comisie.

Fostul ministru al Sănătății a susținut că are documente cu număr de înregistrare, în care i-a cerut lui Florin Cîțu măsuri ferme pentru valul 4 al pandemiei.

“Înainte să vă lansaţi în întrebări, acuzaţii şi ştiri false vânturate prin presă, vă avertizez că voi demonstra cu documente, nu cu vorbe frumoase că mandatul meu a pus soluţii pe masă soluţii care au fost faultate de câte ori s-a putut de către un premier care nu credea că vine valul patru. Nu mă interesează de la ce partide sunteţi, înţeleg că politica este politică de partid, dar vă cer ca, astăzi, să fim specialişti care se bazează pe ştiinţă. Sunt necesare măsuri ferme şi asta am propus în mandatul meu, asta voi propune în continuare”, a mai spus Ioana Mihăilă.

După o oră și jumătate de audieri, Ioana Mihăilă a primit aviz negativ din partea membrilor comisiei, cu 7 voturi “pentru”, 18 “contra” și 9 abtineri.

Marilena Nedelcu