11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 21:40

Ioana Băsescu, audiată la DNA / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Ioana Băsescu a ieșit din sediul DNA după aproximativ patru ore, fără a face declarații de presă.

Joi dimineață, la DNA au ajuns Ioana Băsescu, Elena Udrea, Dan Andronic, și fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) în vremea Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, cel care ar fi dat celebra geantă cu 900.000 de euro.

De altfel, singurul care a făcut declarații de presă în acest caz a fost avocatul lui Nastasia, Vasile Pleșa. Acesta a precizat că fostul secretar general al MDRT a fost pus sub acuzare de procurori pentru luare de mită într-un nou dosar privind finanțarea campaniei electorale din 2009, fiind cercetat sub control judiciar.

“Se fac cercetări în legătura cu infracțiuni de luare de mită și este vorba despre denunțul formulat de o persoană că, în perioada 2009, atunci când a fost campania electorală, ar fi contribuit cu sume de bani pentru campania prezidențială. (…)Este vorba despre un denunțător care avea mai multe contracte cu Ministerul Turismului în acea perioadă. (…)Clientul meu are calitate de suspect, acuzat de luare de mită. Este cercetat sub control judiciar”, a afirmat, la sediul DNA, avocatul lui Gheorghe Nastasia.

Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, s-a prezentat joi dimineață la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiată într-un dosar.

Aceasta a venit însoțită de un avocat.

La intrarea în sediul DNA, Ioana Băsescu nu a dorit să facă declarații presei.

La momentul transmiterii ştirii, procurorii nu au furnizat informaţii referitoare la calitatea în care a fost citată şi la dosarul în care aceasta dă declaraţii.

R.D.