Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz, în care este cercetat și Adriean Videanu

Patronul Interagro a fost audiat la o zi de la reținere fostului ministru al economiei

Ioan Niculae_SZ

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul de la Interagro, a fost audiat, vineri, la DIICOT, în dosarul Romgaz, în care este urmărit penal, alături de fostul ministru al economiei Adriean Videanu, reținut de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unor surse, Ioan Niculae a fost chemat de procurori în legătură cu efectuarea expertizei în acest dosar.

Iniţial, omul de afaceri a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT, alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale. Acuzaţiile au fost schimbate apoi în sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Ulterior, procurorii DIICOT au extins urmărirea penală în dosarul Romgaz şi l-au pus sub acuzare pe Ioan Niculae pentru că a înstrăinat mai multe bunuri pe care procurorii instituiseră sechestru asigurator, ajutat de Domniţa Niculae (fosta soţie), Adina Elena Niculae (fiica) şi Nicoleta Mariana Toncea (actuala iubita).

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU