7.6 C
București
joi, 30 martie 2023 - 11:59
No menu items!

Ioan Irimie, favorit pentru șefia DNA, în fața lui Claudiu Dumitrescu

spot_img

Comisia de evaluare a candidaturilor pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție și a Parchetului General a stabilit punctajele obținute de procurorii înscriși în concurs, după interviurile ce au avut loc în perioada 23-25 octombrie.

Surse din interiorul comisiei au declarat pentru Sursa Zilei favoritul pentru conducerea DNA este procurorul Ioan Irimie (foto stânga), de la DNA Cluj, care a obținut cel mai mare punctaj, urmat îndeaproape de procurorul Claudiu Dumitrescu (foto dreapta), actualul șef al Departamentului de Luptă Anti Fraudă.

Punctul slab al acestuia l-ar reprezenta, conform acelorași surse, nu performanțele profesionale, ci ostilitățile pe care le are cu unul dintre membrii comisiei de evaluare, dar și pentru faptul că a vorbit în ultimul timp, în diverse medii, despre certa preluare a șefiei DNA și deja excluderea sau promovarea unor procurori.

De neignorat este ultima acțiune a DNA care a decis chemarea la audieri a unor oameni din boxul românesc în dosarul legat de Gala Lucian Bute, anchetă bazată chiar pe o sesizare a DLAF, condus de Claudiu Dumitrescu. Dosarul se află la Serviciul de Combatere a Infracțiunilor de Corupție Împotriva Intereselor Financiare ale Comunităților Europene din cadrul Secția I, serviciu condus de actualul director DLAF.

De cealaltă parte, pentru conducerea Parchetului General, aceleași surse ne-au spus că favorit este Tiberiu Nițu, fost prim-adjunct al procurorului general, în vremea Laurei Codruța Kovesi, urmat la puncte de Elena Hach.

Toți cei patru candidați menționați au fost aprecițai, în primul rând, pentru calitate proiectelor de management prezentate, întrucât cei mai mulți dintre participanți au ales să se prezinte în fața comisiei și ministrului cu proiecte plagiate, care conțineau fragmente copiate din lucrări de drept.