7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 1:16

Ioan Becali, eliberat din penitenciar. Decizia este definitivă

spot_img

Omul de afaceri Ioan Becali va fi pus în libertate, miercuri, după ce judecătorii Tribunalului Ialomiţa au respins contestaţia DNA la prima decizia de liberare condiţionată.

“În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.1 lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.142/05.03.2018 pronunţată de Judecătoria Slobozia, pe care o menţine . În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă” – este decizia Tribunalului Ialomiţa.

Ioan Becali este, în prezent, încarcerat la Penitenciarul Jilava. Acesta va fi pus în libertate miercuri.

Fostul impresar a fost încarcerat pe 20 februarie 2018 după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a condamnat definitiv în dosarul mitei pe care ar fi dat-o fostei judecătoare Geanina Terceanu,  pentru ca aceasta să-l achite în primă fază în dosarul “Transferurilor”. În această cauză, el a primit trei ani de închisoare, sentinţă la care se adaugă însă şi restul neexecutat din dosarul “Transferurilor”. 

În acelaşi dosar, Cristian Borcea a fost achitat, iar fosta judecătoare Geanina Terceanu, acum Teodorovici, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită, aceasta fiind acuzată că ar fi primit, în tranşe, 220.000 de euro de la fraţii Becali şi de la Cristian Borcea.

R.D.