16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 21:42

Investiție controversată: Cipul lui Elon Musk ar putea să înlocuiască în 5 ani limbajul uman

spot_img

Elon Musk spune că tehnologia la care lucrează ar putea face ca limbajul uman să fie învechit în doar cinci ani, scrie The Independent. Șeful Tesla a participat la podcastul Joe Rogan Experience și a făcut predicția în timpul unei discuții despre firma sa de neurotehnologie Neuralink.

Musk susține că Neuralink va putea conecta un dispozitiv la un creier uman pentru prima dată în următorul an. Cipul, care este alimentat cu baterie, va fi implantat în craniu și electrozii săi „foarte atenți” se vor introduce în creier.

Poate interfața cu orice parte din creierul tău, deci ar putea chiar să ajute la vindecarea vederii”, a spus Musk lui Rogan, adăugând: „În principiu poate repara aproape orice este în neregulă cu creierul”.

Deși dispozitivele din prima generație ar fi axate pe tratarea leziunilor cerebrale și a tulburărilor, Musk a spus că, ulterior, cipurile vor fi capabile de mult mai mult.

„Nu va mai trebui să vorbești”, a spus Musk, adăugând: „Am putea să o facem tot din motive sentimentale”.

El a continuat: „Ați putea comunica foarte repede și cu mult mai multă precizie … Nu sunt sigur ce s-ar întâmpla cu limbajul. Într-o situație de genul acesta ar fi ca The Matrix. Vrei să vorbești într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descărcați programul. “

Întrebat cât timp va dura până ca firma lui să dezvolte tehnologie suficient de avansată pentru a face asta, Musk a spus că are nevoie de între cinci și 10 ani, „dacă dezvoltarea continuă să se accelereze”.

Ieșirea lui Musk are loc într-un context intens: la începutul săptămânii iubita sa, un star pop, a născut primul lor copil, numit X AE A-12. 

Tesla a anunțat, într-un tweet, că valoarea companiei sale a scăzut temporar 14 miliarde de dolari (11,2 miliarde de lire sterline), pentru ca mai apoi să afirme că intenționează să vândă „aproape toate” bunurile sale fizice.