11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:53
No menu items!

Investigație criminalistică șocantă în Canada: Un urs grizzly a fost ucis de o capră de munte

spot_img

O investigație criminalistică declanșată în Canada după descoperirea cadavrului unei ursoaice grizzly, a scos la lumină un fapt halucinant: uriașul mamifer fusese ucis de o capră de munte, care l-a străpuns cu coarnele în gât, relatează The Guardian.

Rămășițele ursului au fost descoperit pe 4 septembrie, aproape de un traseu montan din British Columbia, de către un alpinist.

Urșii grizzly, considerati de unii experți ca fiind unele dintre cele mai agresive prădătoare, mai ales dacă sunt înfometați, au gheare lungi și ascuțite, iar viteza cu care atacă este năucitoare.

Spre deosebire de speciile mai mici de ursi, sunt prea mari ca se catere in copaci pentru a scapa de atacatori.

Femelele Grizzly sunt celel mai agresive, fiind responzabile pentru 70% din atacurile soldate cu pierderi de vieti omenesti.

Grizzly in mod normal evita contactul cu oamenii. In ciuda avantajelor lor fizice ei nu considera omul o prada.

Cel mai mare flux in care se intalnesc oamenii cu ursii grizzly este toamna cand acestia vin sa se hraneasca cu somon cand pescarii vin si ei la pescuit.

Într-o întorsătură rară a evenimentelor, oficialii unui parc natural din Canada spun că o capră de munte nu numai că s-a ferit să devină hrană pentru un grizzly, ci chiar a reușit să-l omoare pe ursul care a atacat-o, cu coarnele sale ascuțite ca un pumnal.

Parks Canada a transmis că recenta necropsie criminalistică a unui urs grizzly arată că acesta a fost ucis de o capră, după ce coarnele i-au străpuns axilele și gâtul.

„Când atacă, urșii grizzly țintesc, de regulă, partea din spate a gâtului și umerii prăzii. Atacul vine de obicei de sus”, a declarat David Laskin, biolog canadian.

„Răspunsul defensiv al unei capre de munte ar fi să se protejeze folosindu-se de coarnele sale ascuțite.”

Caprele de munte din Canada au blană albă și lungă și pot cântări până la 125 kg, iar coarnele lor pot atinge lungimi de 30 cm.

Zonele lor de pășunat se pot suprapune uneori cu habitatele urșilor grizzly, iar întâlnirile sunt fatale de obicei pentru capre.

„Capra este o pradă relativ comună pentru un grizzly.

Este primul caz în care lucrurile s-au întâmplat invers”, a spus Laskin.