22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:00
No menu items!

Învăţătoarea Dana Blându a fost demisă. Consiliul de Administraţie al Şcolii 10 din Capitală a decis concedierea

spot_img

scoala-numarul-10-bucuresti

Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 din Capitală a hotărât, vineri, demiterea învăţătoarei Dana Blându, acuzată că a cerut bani părinţilor copiilor din clasa ei, pentru cadourile care urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii de învăţământ.

Potrivit unor surse din cadrul Şcolii nr. 10, Consiliul de Administraţie a hotărât demiterea învăţătoarei Dana Blându, pentru abateri grave.

În urmă cu o zi, inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat că Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) i-a suspendat contractul de detaşare pe funcţie directoarei de la Şcoala 10, după ce aceasta formulase o solicitare în acest sens.

Inspectorul general a precizat că directoarea Camelia Fercu va prezida şedinţa Consiliului de Administraţie de vineri, mandatul ei la conducerea şcolii urmând să se încheie luni, 13 ianuarie.

ISMB s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul învăţătoarei Dana Blându, de la Şcoala nr. 10, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile care urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii. Cercetările inspectoratului în acest caz au început pe 6 ianuarie, întrucât personalul din şcoală a fost liber în vacanţa de sărbători, iar angajaţii nu puteau fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii.

R.D.