2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 15:25
No menu items!

INUNDAȚIILE din România în imagini. Intervențiile forțelor Ministerului de Interne. GALERIE FOTO/VIDEO

spot_img

Apele revărsate au provocat distrugeri masive în zeci de localităţi, unde sute de oameni au fost evacuaţi din calea puhoaielor. Noi viituri au fost anunțate, în orele următoare, pentru județele Teleorman, Olt și Argeș

inundatii11

Viiturile din ultimele 48 de ore au provocat distrugeri masive în zeci de localităţi, unde sute de oameni au fost evacuaţi din calea apelor revărsate. În județul Argeș doi oameni au murit, în timp ce alte trei persoane din zonele afectate de apele revărsate sunt dispărute, fiind căutate în continuare de autorități. Codul roșu de inundații a fost extins, miercuri dimineață, pentru județele Olt, Teleorman și Argeș. Specialiștii de la Apele Române spun că precipitaţiile din ultimele două zile au depăşit 100-180 de litri pe metru pătrat în Gorj, Vâlcea, Argeş şi Teleorman, fiind înregistrate debite cu probabilitate de revenire o dată la 100-200 de ani.

Mii de pompieri, jandarmi și polițiști au intervenit marți și miercuri în zonele afectate pentru evacuarea a sute de oameni și pentru salvarea câtorva zeci a căror viață era amenințată de puhoaie.

R.D.