13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:31
No menu items!

Inundații în Teleorman: 300 de gospodării şi 800 de hectare de teren afectate

spot_img

inundatii

Aproape 300 de gospodării şi anexe gospodăreşti din 12 localităţi ale judeţului Teleorman sunt în continuare inundate, apele revărsate ale mai multor râuri şi pâraie afectând, de asemenea, aproximativ 800 de hectare de teren, dar şi infrastructura rutieră pe mai mulţi kilometri.

Potrivit ultimului bilanţ furnizat, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, sunt afectate de inundaţii oraşul Videle şi comunele Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Dideşti, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Frumoasa, Balaci, Orbeasca, Stejaru şi Vârtoapele, transmite MEDIAFAX.

Luni dimineaţă, în aceste localităţi 152 de gospodării, curţi şi grădini sunt în continuare inundate, 133 anexe gospodăreşti sunt avariate, iar apa bălteşte pe suprafeţe întinse de teren, respectiv pe 38 de hectare de păduri, 533 hectare de teren arabil şi 250 hectare de păşuni. Viiturile au avariat, în cele 12 localităţi, un pod, 25 de podeţe, 1.100 de metri de drum judeţean şi peste 20 de kilometri de drumuri comunale.

De asemenea, din cauza inundaţiilor 573 de fântâni au fost afectate, autorităţile recomandând populaţiei să nu consume apă din aceste puţuri, pentru că există pericol de îmbolnăvire. În localităţile riverane râurilor, unde există zone expuse riscului de inundaţii, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au luat măsuri pentru avertizarea populaţiei şi au identificat locuri de refugiu, trasee de evacuare şi zone de acordare a primului-ajutor pentru persoanele care ar putea fi surprinse de viituri.

În ultimele zile, în judeţul Teleorman au fost atinse niveluri şi debite maxime istorice la punctele hidrologice Alexandria, Vârtoape şi Tătărăştii de Sus.