-0.9 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 0:59
No menu items!

INUNDAȚII în țară. Sute de persoane izolate din cauza viiturilor

spot_img

Peste 200 de persoane au rămas izolate în județul Vâlcea, după ce viiturile din ultimele zile au distrus ori au acoperit poduri, podeţe şi tronsoane de drum.

Inundatii-in-Romania FOTO: ghimpele.ro

Prefectura Vâlcea a precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că de joi până vineri, numărul localităţilor afectate de inundaţii a crescut de la 47 la 49, iar numărul persoanelor rămase izolate în urma calamităţilor a crescut şi el. Astfel, dacă joi erau izolate 195 de persoane din două localităţi, vineri sunt izolaţi 215 oameni în trei localităţi.

Un număr de 150 dintre aceştia sunt izolaţi în satul Dosu Râului din comuna Nicolae Bălcescu, alţi 45 se află în satul Găgeni din comuna Lădeşti, iar în ultimele ore au rămas izolate 20 de persoane în satul Cioboţi din comuna Olanu.

În plus, apele au intrat în 170 de gospodării, şapte locuinţe, 68 de beciuri, 248 anexe gospodăreşti şi au inundat 1.593 de hectare de terenuri.

Vineri dimineaţă, în judeţul Vâlcea erau afectate  – potrivit Prefecturii – 19 poduri şi podeţe, 16 drumuri judeţene, cinci drumuri comunale, un drum de interes local, o cale ferată şi două reţele electrice.

Sute de angajaţi ai mai multor instituţii au acţionat pentru limitarea efectelor inundaţiilor în localităţile afectate.

R.D.