2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:49
No menu items!

Inundaţii în INDIA: cel puțin 120 de morți, mii de persoane izolate

spot_img

 Inundaţii în INDIA: cel puțin 120 de morți, mii de persoane izolate

Cel puţin 120 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar mii de persoane sunt izolate din cauza inundaţiilor din nordul Indiei, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP.

„Cel puţin 110 persoane au murit. Guvernul statului şi armata încearcă să vină în ajutorul a mii de turişti blocaţi în apropiere de locurile inundate şi de locurile sfinte hinduse”, a precizat Jaspal Arya, ministrul Salvării din Uttarakhand.

Ploile violente ale musonului au început sâmbătă în nordul ţării, iar în statele Uttarakhand şi Himachal Pradesh s-au înregistrat precipitaţii de trei ori mai abundente decât limita normală din această perioadă a anului.

În Uttarakhand, denumit „statul zeilor” datorită numărului mare de temple şi a locurilor de pelerinaj, autorităţile au anulat toate pelerinajele. Porţiuni din templul Kedarnath au fost acoperite de noroi marţi şi circa 10.000 de pelerini au fost izolaţi în apropiere, un număr de 40 de corturi de asistenţă  fiind instalate pentru adăpostirea acestora, dar și a turiştilor şi locuitorilor.

Potrivit secretarului de stat, Subash Kumar, 21 de poduri s-au prăbuşit, izolând mai multe sate. În statul Himachal Pradesh, statul vecin, inundaţiile au distrus peste 500 de case şi cel puţin 10 persoane au murit în urma alunecărilor de teren.

C.I.