3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:22
No menu items!

Întrevedere Traian Băsescu, Van Rompuy și Jose Manuel Barroso

spot_img

basescu_se_intalneste_cu_van_rompuy_si_barroso

Preşedintele Traian Băsescu a avut, joi, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, înainte de deschiderea oficială a summitului UE privind negocierile pentru bugetul UE pentru perioada 2014 – 2020.

Traian Băsescu nu va face declaraţii după această întrevedere, care a avut o durată de 30 de minute .

Preşedintele nu a exclus, miercuri, ca la Consiliul European de la Bruxelles să nu se ajungă la un acord privind bugetul UE 2014 – 2020, subliind că “va fi o negociere dificilă”.

“Pot să vă spun, din contactele pe care le-am avut cu mare parte din membrii Consiliului European, că toţi au nemulţumiri, dar există dorinţa de a se ajunge la o înţelegere negociată, care să rezolve în linii mari acomodarea interesului naţional cu interesul major al menţinerii unei Europe unite. (…) Nu exclud posibilitatea ca la acest Consiliu să nu ajungem la o soluţie, deci nu este exclusă această variantă, dar părerea mea este că toţi vor să ajungem la o soluţie sau aproape toţi. În ceea ce ne priveşte, aşa cum am informat mare parte din parteneri, inclusiv pe preşedintele Van Rompuy, cu care am discutat propunerea pe care a lansat-o dânsul, care vizează o reducere de 75 – 80 de miliarde, că lucrurile trebuie negociate”, a precizat Traian Băsescu.