10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:25
No menu items!

Întreținerea parcărilor „inteligente” din sectorul 6, încă 220.000 de euro

spot_img

Consilierii locali ai sectorului 6 au tăiat din banii pentru salubritate și au majorat bugetele pentru întreținerea parcărilor “inteligente” și astuparea gropilor

Parcare inteligenta

Spațiile verzi și parculețele din sectorul 6 au dispărut, în ultimii doi ani, odată cu aprobarea planurilor de urbanism pentru construcția unor blocuri. Consiliul Local al Sectorului 6 are grijă, însă, să majoreze cu sute de mii de euro bugetul alocat pentru întreținerea parcărilor inteligente și astuparea gropilor.

În ultima ședință ordinară a Consiliului Local Sector 6, din data de 26 martie, consilierii locali au suplimentat bugetul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană cu suma de 2 milioane de lei. Potrivit hotărârii privind aprobarea rectificarii bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli al sectorului 6 pe acest an, un milion de lei va merge către întreținerea parcărilor “Smart” și tot un milion de lei, pentru reparația străzilor.

„Suma respectivă s-a asigurat prin diminuarea bugetului la capitolul privind salubrizarea urbană”, conform unui raport de activitate întocmit de Direcția Economică a Primăriei Sectorului 6. Mai exact, bugetul pentru curățenia străzilor din sectorul 6 a scăzut de la 83 milioane de lei la 81 milioane de lei. Odată cu rectificarea bugetară, bugetul pentru reabilitarea străzilor din sectorul 6 crește de la 87,56 milioane de lei la 88,56 milioane de lei. Pentru întreținerea parcărilor tip Smart Parking,  primăria condusă de Rareș Mănescu a alocat, anul trecut, aproximativ 500.000 de euro.

În toamna anului trecut, Consiliul Local al Sectorului 6 a bătut în cuie un contract de 6,9 milioane de lei, fără TVA, pentru anumite servicii de construcții ale unor parcări supraterane tip Smart Parking. Contractele de construcție și întreținere a parcărilor au fost câștigate de Tettas SRL, singura ofertă primită de Primăria Sectorului 6. Tettas SRL are sediul în sectorul 1, iar conform bilanțului depus la Ministerul Finanțelor, are un număr mediu de 12 angajați. În ultimii 2 ani, conturile Tettas au fost umplute cu milioane de lei de la autoritățile sectorului 6, pentru construcția unor sisteme de parcare pe verticală,  de câte 24 de locuri.

Ștefan Etveș