1.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 21:33
No menu items!

Întors de la Paris, șeful unei clinici de oncologie s-a dus la spital, în loc să stea în carantină

spot_img

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi susţine că medicul oncolog Lucian Miron, recent diagnosticat cu Covid-19, a mers la spital, înainte de a afla că este infectat, deși ar fi trebuit să stea în carantină, așa cum prevăd toate regulile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Medicul Lucian Miron a fost diagnosticat cu Covind-19 în data de 16 martie 2020, la scurt timp după ce s-a întors de la Paris, unde a participat la un concert împreună cu soția sa.

Echipa DSP a demarat o anchetă epidemiologică pentru a afla dacă şi cu cine a intrat în contact doctorul. În paralel, aproape 24 de ore, trei secţii de la spitalul unde lucrează soţia sa, Ingrith Miron, au fost închise. În cele din urmă rezultatul femeii a ieşit negativ şi lucrurile au revenit la normal.

“Potrivit informatiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7:15 – 7:57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toata perioada în care medicul a stat in spital, nu a intrat în contact direct cu cele 9 persoane cu care acesta a interacţionat. Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu 8 dintre cei 9 contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct”, a precizat DSP.

Reprezentanţii instituţiei au mai arătat că au testat un cadru medical care a discutat timp de cinci minute cu doctorul Miron, rezultatul fiind negativ. Ceilalţi opt care au intrat în contact cu oncologul sunt izolaţi la domiciliu.