1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:40
No menu items!

Interzis pentru camioane pe Giurgiu-Ruse. Structura de rezistenţă a podului cedează

spot_img

Interzis pentru camioane pe Giurgiu - Ruse

Traficul pe podul Giurgiu – Ruse a fost restricţionat duminică seara pentru maşinile de peste 7,5 tone. Motivul: structura de rezistenţă a podului este afectată de creşterea debitului Dunării, au anunţat autorităţile.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, circulaţia maşinilor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse a fost oprită de la ora 19.30. Poliţia Rutieră a redirecţionat traficul greu de pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, recomandând folosirea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (judeţul Constanţa).

O gaură impresionantă a fost semnalată duminică pe carosabil, în secţiunea bulgară a podului rutier care asigură o legătură între România şi Bulgaria la nivelul localităţilor Ruse şi Giurgiu. Presa bulgară scrie că gaura are un diametru de aproximativ un metru şi o adâncime de aproximativ 80 de centimetri.

Trei vehicule ar fi suferit avarii uşoare, iar traficul rutier a fost restricţionat temporar pe o bandă, potrivit jurnaliştilor din ţara vecină. Experţi bulgari sunt aşteptaţi luni să evalueze situaţia.

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu pe Dunăre, între Porţile de Fier şi Zimnicea, valabilă până pe 12 aprilie, iar pe braţele fluviului, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea a fost menţinut Codul galben de inundaţii. În perioada avertizării vor fi înregistrate creşteri de debite şi niveluri, fiind posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

R.D.