26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 19:48
No menu items!

INTERVIU EVENIMENT. Petro Poroşenko, în dialog cu Ana Maria Roman, la News Hour with CNN: „Ruşii au comis crime”

spot_img

Fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat, luni seara, într-un interviu-eveniment realizat de jurnalista Ana Maria Roman, la „News Hour with CNN” de la Antena 3, că soldaţii ruşi au deschis focul asupra civililor și asupra voluntarilor care veniseră în Ucraina cu medicamente și hrană. „Acesta este un mod barbar de a duce războiul”, a declarat Poroșenko care a intrat în direct de pe o stradă din Kiev. 

Poroşenko a vorbit la „News Hour with CNN” despre ce se întâmplă acum în capitala Ucrainei. „Situația este extrem de dificilă, dar bravii soldații ucraineni i-au oprit pe soldații ruși. Au oprit principala ofensivă, iar asta a creat o situație umanitară dezastruoasă în apropiere de Kiev pentru că Rusia a comis crime”, a spus Petro Poroşenko.

„În loc să creeze acele culoare umanitare au deschis focul asupra civililor, asupra voluntarilor care veniseră cu medicamente și hrană. Acesta este un mod barbar de a duce războiul.

Cu siguranță Curtea Penală Internațională de la Haga va avea un cuvânt de spus. Au început astăzi audierile acolo”, a mai spus fostul preşedinte al Ucrainei.

Petro Poroşenko, de pe străzile Kievului: „Noi aici facem miracole”

„Noi aici facem miracole. Pentru că atunci când Putin a vrut să ia Ucraina în 48 de ore, iată că suntem în a 12-a zi în care oprim trupele ruse”, a declarat fostul președinte ucrainean.

Petro Poroşenko a mai spus că mii de de ucraineni își dau viețile pentru a-şi proteja teritoriul, democrația și libertatea. Până la urmă pentru a proteja Europa, a adăugat fostul preşedinte. „Acesta nu este un război la adresa Ucrainei, este un război la adresa Europei, este un război la adresa valorilor occidentale, la adresa NATO și poate că este un război împotriva României, pentru că România este vecinul nostru și nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine. Nu știm unde vor apărea mâine soldații ruși, poate în Transnistria, poate în Moldova, poate România și de aceea aceasta este lupta noastră comună”, a mai spus Poroşenko.

Fostul președinte ucrainean a subliniat că Vladimir Putin nu este om de încredere. „Nimic din ceea ce promite, de la încetarea focului până la eliberarea prizonierilor, retragerea trupelor, crearea de coridoare umanitare nimic din toate acestea nu au fost puse în practică”.

„Să nu vă fie frică de Putin. Noi, ucrainenii, de opt ani demonstrăm că nu ne este frică de el, luptăm împotriva lui și putem să ne protejăm națiunea și Europa”, a încheiat Petro Poroșenko. 

Interviul integral poate fi urmărit pe antena3.ro.

Raluca Dan