1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:16
No menu items!

Interpretul în limbajul semnelor de la ceremonia dedicată lui Mandela era un impostor – VIDEO

spot_img

south-africa-mandela-interpreter

Interpretul în limbajul semnelor care a apărut marţi la televiziunea publică sud-africană pentru a traduce în cursul ceremoniei dedicate lui Nelson Mandela era un impostor, au declarat miercuri reprezentanţi ai asociaţiilor surdo-muţilor din Africa de Sud, informează AFP.

“Este un impostor”, a precizat directoarea organizaţiei “Educaţie şi dezvoltarea limbajului semnelor” din Cape Town Cara Loening.

Potrivit unui interpret oficial din cadrul Federaţiei persoanelor cu deficienţe de auz din Africa de Sud, Delphin Hlungwane, “acesta gesticula mişcându-şi pur şi simplu mâinile în toate direcţiile. Nu avea nicio gramatică, nu utiliza nicio structură, nu cunoştea nicio regulă a limbajului” și “Nu a tradus absolut nimic, niciuna dintre gesticulaţiile lui nu aveau sens”.

Hlungwane a adăugat că acest interpret nu a mai lucrat vreodată, anterior, pentru vreun post de televiziune: “Nu ştim nimic despre el, nici măcar numele. A apărut la acest eveniment, dar nu ştim cum”.

Întrebat dacă este posibil ca acest interpret să fi folosit alt limbaj al semnelor decât cel utilizat în Africa de Sud, Hlungwane a oferit asigurări că telespectatorii cu deficienţe de auz din alte ţări din lume nu au înţeles nici ei gesturile acestui “interpret”.

Cazul a provocat un adevărat scandal miercuri în Africa de Sud, iar serviciile de comunicare ale Guvernului au promis un răspuns.

C.A.