Interpol suspendă acordul cu FIFA

Organizația internațională a poliției a primit 20 de milioane euro din partea FIFA, în urma unei înțelegeri parafate în 2011, pentru crearea unui program pe 10 ani pentru Integritate în Sport

FIFAInterpolul a suspendat acordul pentru “integritate în sport” încheiat cu FIFA, în urma scandalului de corupție în care este implicat forul fotbalistic mondial.

Organizația internațională a poliției a primit 20 de milioane euro din partea FIFA, în urma unei înțelegeri parafate în 2011, pentru crearea unui program pe 10 ani pentru “Integritate în Sport” destinat să combată meciurile trucate și pariurile ilegale.

Vineri, secretarul general al Interpol, Juergen Stock, a anunțat, potrivit Reuters, că a decis a blocat utilizarea banilor primiți din partea Federației Internaționale de Fotbal, până la elucidarea anchetei demarate de justiția americană.

Ținând cont de contextul în care evoluează FIFA și în timp ce Interpolul va continua să se implice în dezvoltarea integrității în sport, am luat decizia de a suspenda acordul. Toți partenerii externi, publici sau privați, trebuie să împărtășească valorile și principiile fundamentale ale organizației noastre.

Juergen Stock
secretar general Interpol

R.D.

NICIUN COMENTARIU