15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 19:19

Interpol: 20.000 de luptători străini au tranzitat Europa cu pașapoarte furate

spot_img

Datele Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că aproximativ 20.000 de luptători străini au tranzitat Europa cu paşapoarte furate, către zone de conflict din Orientul Mijlociu

isis

Secretarul general al Interpol, Jürgen Stock a spus, la Conferinţa Europeană Regională a Interpol, organizată la Bucureşti, că “lumea de astăzi se confruntă cu multiple ameninţări la adresa securităţii internaţionale”. Pericolele majore sunt migrația ilegală, criminalitatea cibernetică și fluxul de luptători străini.

În fața unor amenințări criminale, cum sunt cele care vor fi discutate la această conferință, țara dumneavoastră a demonstrat un angajament puternic către cooperarea polițienească internațională printr-o utilizare impresionantă a serviciilor și instrumentelor globale ale INTERPOL, pentru a proteja nu doar proprii cetățeni, ci pe toți cetățenii Europei și ai întregii lumi.

Jürgen Stock, secretarul general al Interpol

Prezent la conferință, ministrul Afacerilor interne, viceprim-ministru pentru securitate națională, Gabriel Oprea a subliniat că România, prin MAI și Poliția Română, a devenit partener serios și profesionist, capabil să gestioneze problematici complexe și să contribuie la creșterea nivelului de securitate regională.

România a contribuit, în 2014, la bazele de date ale INTERPOL cu peste 1.750.000 de informații operative, iar agențiile de aplicare a legii din țara noastră au accesat bazele de date de aproape 20 de milioane de ori. Schimbul operativ de informații a condus, printre altele, la găsirea și identificarea unor urmăriți internațional deosebit de periculoși.

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne

La cea de-a 43-a ediţie a Conferinţei Regionale Europene a Interpol, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, se discută despre securitatea frontierelor, terorism, criminalitate informatică, corupţie şi despre cooperarea poliţienească.