5.9 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022 - 15:50
No menu items!

Intermediarul banilor dați de Bercea Mondial familiei Băsescu, audiat la DNA

spot_img

Pe lângă fratele preşedintelui, Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a fost audiat, joi, şi omul de afaceri Marian Căpăţână, din Drăgăneşti-Olt

capatana-olt

Marian Căpățână, fost președinte al PDL Drăgănești Olt, văzut în partid ca un apropiat al Elenei Udrea, este cel care a și declarat că a primit banii de la familia lui Bercea mondial, dar susține că nu i-a dat nimic lui Mircea Băsescu, ci toată suma a fost folosită doar de el, pentru afaceri. Firmele lui Căpățână au avut nenumărate contracte cu statul, mai ales cu Oil Terminal, complexurile energetice Turceni și Rovinari, dar și cu Regia Autonomă pentru Activități Nucleare Drobeta Tr. Severin.

Conform evz.ro, Marian Căpățână a fost audiat la DNA Constanța ca parte vătămată. Tot joi au fost audiați Mircea Băsescu, tot ca parte vătămată. și Florin Anghel, ca denunțător. Fiul lui Bercea Mondial este acuzat că a vorbit chiar și după ce a intrat la închisoare, la telefon cu Mircea Băsescu, amenințându-l să-și retragă plângerea penală depusă la DNA.

Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 31.05.2014, în cadrul unei discuţii telefonice purtate din Penitenciarul Colibaşi cu persoana vătămată, inculpatul Anghel Florin i-a solicitat acesteia să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj investigată în prezenta cauză, astfel încât inculpatul Constantin Marius să fie pus în libertate, prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Inculpatul Anghel Florin a ameninţat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromiţătoare pentru persoana vătămată şi pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

comunicat DNA