26.8 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 12:24
No menu items!

Interlop prins după ce a apărut pe Facebook la o petrecere în Italia. Iulian Boț a mituit un fost șef al IPJ Timiș ca să scape de închisoare

spot_img

Iulian Boț, cunoscut sub numele de Viscol, care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean a fost cercetat şi apoi condamnat, a fost prins în Italia. Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea a fost emis de autorităţile române în 13 martie 2023.

”La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internaţional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române. Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timişoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influenţă şi constituire a unui  grup infracţional organizat”, a transmis, marţi, IPJ Timiş.

Căutat internațional, liderul clanului de romi din Lugoj a fost trădat de fotografii și videouri de pe rețelele de socializare, relatează cotidianul Il Gazzettino. Boț nu se ferea să posteze pe Facebook imagini din Italia și filme de la petrecerile cu lăutari unde dădea bani muzicanților. Ultimul astfel de film fusese postat pe 9 martie.

Autorităţile italiene urmează să iniţieze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

Iulian Boț, cunoscut sub numele de Viscol, a fost condamnat de ÎCCJ, în 13 martie 2023, într-un dosar în care a fost cercetat şi condamnat la închisoare cu executare şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean.

Astfel, Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, suma pe care a primit-o fiind de 7.000 de euro pentru rezolvarea unui dosar de evaziune fiscală de 800.000 de euro. Cel care trebuia să ”uite” de anchetă era comisarul-şef Pavel Dumitru, pe atunci şeful Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, cel care a dat mita, Iulian Boț a fost condamnat pentru evaziune fiscală la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Un contabil al firmei pe care o avea Boț a fost şi el condamnat, tot la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Avocatul lui Boț, Marian Bâlc, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

                                                                                                               Adina Silav