10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 16:33
No menu items!

Interimarul Mircea Pop, îndepărtat de la şefia CNADNR

spot_img

Interimarul Mircea Pop, îndepărtat de la şefia CNADNR

Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru marile proiecte, Dan Şova, se pregătesc să-l îndepărteze pe demisionarul Mircea Pop din fruntea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Supărarea premierului şi a ministrului Dan Şova ar fi cauzată – susţin surse guvernamentale – în principal, de nerespectarea termenelor privind finalizarea a peste 150 de kilometri de autostradă, de pe Coridorul IV Pan European. Conform graficelor de execuţie, conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi ar fi trebuit să taie panglica pentru aproximativ 150 de kilometri de autostradă, între Sibiu şi Nădlac.

Constructorii au precizat că motivul principal pentru care sunt întârziate lucrările a fost lipsa finanţării din bugetul CNADNR.

În loc să  găsească soluţii pentru susţinerea financiară a proiectelor finanţate cu bani europeni, Mircea Pop s-a gândit însă să-şi ia o “binemeritată vacanţă” începând de joi. Doar că, joi seara, ministrul Dan Şova i-a dat planurile peste cap. Şova i-ar fi recomandat lui Pop ca vineri dimineaţă să fie la birou.

Pe holurile CNADNR se zvoneşte că Mircea Pop, ar fi „atârnat” pe la uşile Guvernului pentru a fi primit de Victor  Ponta sau de Dan Şova. „Vineri dimineaţă, directorul Mircea Pop s-a întors la serviciu. A tunat şi fulgerat la birou, a stat câteva ore după care a luat avionul spre Cluj”, ne-au declarat surse neoficiale.

Demiterea intermarului Mircea Pop vine după aproape două luni de la petrecerea drumarilor de la Bâlea Lac.

Sursa Zilei a relatat în exclusivitate că şefii CNADNR au petrecut la munte în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, deşi meteorologii anunţaseră că vremea se va înrăutăţi accentuat și au emis două avertizări de Cod galben și portocaliu pentru nordul și estul țării.

După câteva zile, directorul CNADNR, Mircea Pop, i-a prezentat demisia premierului Victor Ponta. În aceeaşi zi, Dan Şova a anunţat însă că Mircea Pop rămâne director interimar.

Sursa Zilei