30 C
București
marți, 16 august 2022 - 21:58
No menu items!

Interimarul Mircea Pop „face cărțile” la CNADNR pentru 1 miliard de euro

spot_img

Mircea Pop CNADNRChiar dacă în urmă cu aproape trei săptămâni premierul Victor Ponta preciza că interimatul lui Mircea Pop la Compania Naţională de Autostrăzi trebuie să fie foarte scurt, şeful drumarilor care a chefuit” la Bâlea Lac când Moldova era acoperită de nămeţi, pune la cale o licitaţie dubioasă pentru marcajele rutiere de pe drumurile naţionale în valoare de aproape 195 milioane de lei, echivalentul a 45 milioane de euro. În pixul interimarului Mircea Pop sta încă aproape un milliard de euro, licitaţii privind construcţia a patru tronsoane de autostradă, între Timişoara şi Deva, plus alte şapte contracte pentru plombarea gropilor din asfalt.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a scos pentru a doua oară la licitaţie lucrările de marcaje rutiere de pe drumuri naţionale şi autostrăzi, valoarea contractelor fiind estimate la 194,38 milioane de lei. Potrivit unui anunţ al Companiei Naţionale de Autostrăzi, contractul de marcaje rutiere va fi împărţit în şapte loturi pentru fiecare direcţie regională de drumuri şi poduri, durata contractului fiind de 24 de luni.

Valorile estimate, fără TVA, pentru fiecare DRDP sunt: Lot 1- DRDP Bucureşti – 36,4 milioane  lei; Lot 2-DRDP Craiova -18.8 milioane de lei; Lot 3- DRDP Timișoara- 26,7 milioane de lei; Lot 4- DRDP Cluj- 38,4 milioane de lei; Lot 5- DRDP Braşov -22.1 milioane de lei; Lot 6- DRDP Iaşi -23,6 milioane de lei;Lot 7- DRDP Constanţa -28 milioane de lei.

Se bat în cuie cele mai bănoase contracte

Forfotă mare zilele acestea la Compania Naţională de Autostrăzi, unde se deschid ofertele pentru plombarea drumurilor naţionale, contracte în valoare de aproape 950 milioane de lei. Mai mult, directorii CNADNR se pregătesc să „sfinţească” licitaţiile pentru loturile 2, 3 şi 4 din Autostrada Lugoj – Deva şi Lotul 2 al Autostrăzii Timișoara-Lugoj.

Valoarea estimativă a contractelor pentru loturile 2, 3 şi 4 din Aautostrada Lugoj – Deva, cu o lungime totală de aproape 72 de kilometri, este de aproximativ 3,14 miliarde lei.

Lotul 2 al autostrăzii Timișoara-Lugoj, în lungime de aproximativ 25 km, este evaluat la aproximativ 600 milioane de lei.

Cum era de aşteptat, controversatul rege al asfaltului, Dorinel Umbrărescu, „apropiatul” interimarului Mircea Pop ar putea fi dat câştigătorul licitaţiei pentru lucrările privind Lotul 2 al autostrăzii Timisoara-Lugoj, în lungime de aproximativ 25 km, contract în valoare de aproximativ 100 milioane de euro.

CNADNR are de încheiat şi contractele de pază pentru peste 400 km de autostrăzi, valoarea totală a acestora fiind de aproape 25 milioane de lei.

Andi Topală