25.1 C
București
joi, 20 iunie 2024 - 3:19
No menu items!

Interceptări cu Frunzăverde, cerând voturi pentru Iohannis: ”Vom ţine cont la împărţirea banilor în 2015”

spot_img

Sorin_Frunzaverde_SZ

Sorin Funzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a fost interceptat de anchetatori în timp ce îi spunea lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele CJ, şi lui Laurenţiu Darian Ciobanu, secretarul CJ, că trebuie să-şi ”împartă primarii” şi să-i determine să-l susţină pe Klaus Iohannis în alagerile prezidenţiale din 2014, potrivit Mediafax.

Fragmente din conversații:

”Vă împărţiţi primarii care au plecat de la noi. Aici intră şi foştii primari PDL şi PNL, care au candidat sub PSD. Da? Şi mâine şi poimâine nu vă văd la Consiliu Judeţean, mă ocup eu de deşeuri mâine, voi pe teren. Vi-i împărţiţi de comun acord.”

”Deci ideea este următoarea (…) suntem în relaţii bune cu orice Guvern vine, dar noi dăm banii pe 2015, 2016. Discuţiile au loc între voi între patru ochi. Fiecare cu primaru … (neinteligibil)…: vin din partea domnului preşedinte cu rugămintea de a vota Iohannis. Vom ţine cont la împărţirea banilor în 2015 (…)”

”Cu fiecare… Da? Între patru ochi! Pe Dorin (?) să-l scoţi din birou, da? Ce probleme sunt… hai… (neinteligibil)… ce probleme sunt şi atuncia: domnu preşedinte vă roagă să încercaţi să-l ajutaţi, importantă e şi poziţia domniei sale, ca … (neinteligibil)… al judeţului şi să determinaţi oamenii să voteze Iohannis. Da? E foarte bine pentru un echilibru care trebuie creat la nivel naţional.”

În ordonanţa de începere a urmăririi penale, se arată că Frunzăverde se folosește de autoritatea sa din PNL și CJ, pentru a le cere subalternilor să convingă primarii altor partide să determine electoratul să voteze cu Klaus Iohannis. Motivul invocat de Frunzăverde este acela că la acordarea bugetelor pe anii 2015 şi 2016 ”se va ţine cont de procentele obţinute în urma scrutinului”.

Funzăverde face referire la toţi primarii care au fost la un moment în Partidul Naţional Liberal şi care au plecat din formaţiunea politică.

Procurorii DNA au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, faţă de inculpatul Sorin Frunzăverde.

La începutul acestei săptămâni, DNA l-a suprins în flagrant delict pe Ionesie Gheorghioni, în timp ce lua mită. Gheorghioni a fost apoi reținut și a primit mandat de arestare preventivă în dosar.

Frunzăverde a făcut parte din PD până în 2012, când s-a înscris în PNL, unde deține funcția de vicepreședinte la nivel național.