0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:07
No menu items!

Intercapital se descotorosește de un sfert din acțiunile Gabriel Resources

spot_img

Investitorii români ai Intercapital se descotorosesc de un sfert din acțiunile Gabriel Resources

Intercapital Investement Management a decis luni să vândă un sfert din pachetul de acțiuni deținute de iFond Gold – un Fond Închis de Investiții – la Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC).

”În data de 9 septembrie 2013, ținând cont de ultimele informații apărute în legătură cu proiectul Roșia Montană, pentru protecția interesului investitorilor, a fost redusă expunerea pe acțiunile Gabriel Resources (simbol de tranzacționare pe bursa din Toronto: GBU), prin vânzarea a 25.000 de acțiuni GBU”, a transmis Intercapital.

Acțiunile vândute de societatea de administrare a investițiilor reprezintă aproximativ 26,77% din numărul total de acțiuni deținute de IFG la Gabriel Resources, la prețul mediu de 0,79 dolari canadieni (CAD)/acțiune.

Luni, acțiunile GBU s-au tranzacționat pe bursa din Toronto în intervalul 0,41 – 1,1 CAD/acțiune. Potrivit Intercapital, prețul acestora a fost influențat de comunicatul transmis de companie.

Acţiunile Gabriel Resources au continuat să scadă accelerat şi marţi, după primul sfert de oră de tranzacţionare, cu 22% sub cotaţia de luni, când titlurile companiei canadiene care vrea să dezvolte proiectul Roşia Montană s-au prăbuşit şi au pierdut mai mult de jumătate din valoare.

Gabriel Resources deţine aproximativ 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care dezvoltă proiectul minier. Restul titlurilor sunt deţinute de stat, prin Minvest Deva. Titlurile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% în cursul şedinţei bursiere, atingând un minim de 41 cenţi canadieni (39 cenţi SUA).

Comisia juridică din Senat a adoptat, marţi, în unanimitate, un aviz negativ la proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

Cosmina Croitoru