5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 15:22
No menu items!

Intercapital mai renunță la încă 23% din pachetul de acțiuni la Gabriel Resources

spot_img

Intercapital mai renunță la încă 23% din pachetul de acțiuni la Gabriel Resources

Intercapital Investment Management a decis marți să renunțe la încă 22,91% din pachetul de acțiuni deținut de Fondul iFond Gold la Gabriel Resources (GBU), după ce luni societatea de administrare a investițiilor a vândut un sfert din titlurile GBU.

”În data de 10 septembrie 2013 a fost redusă expunerea pe acțiunile Gabriel Resources, prin vânzarea a 22.000 de acțiuni Gabriel Resources la prețul mediu de 0,58 dolari canadieni pe acțiune”, se arată într-un comunicat al Intercapital transmis Bursei de Valori București (BVB).

După vânzările de luni și marți, Fondul Închis de Investiții iFond Gold mai avea o deținere de 46.400 de acțiuni la Gabriel Resources. Față de finalul lunii august, expunerea IFG pe acțiunile GBU a fost redusă cu 50,32%.

Acţiunile Gabriel Resources au închis marţi la Toronto în scădere cu 4,41%, la 65 de cenţi, pe un rulaj ridicat, după ce au pierdut luni peste jumătate din valoare. Capitalizarea de piaţă a companiei a scăzut astfel la 249,66 milioane dolari canadieni, faţă de 261,19 milioane dolari la finalul zilei de luni.

Comisia juridică din Senat a adoptat, marţi, în unanimitate, un aviz negativ la proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România.

Tot marţi, proiectul a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat, sesizată în fond. Membrii Comisiei au votat în unanimitate împotriva proiectului, în şedinţă secretă.

Raportul final care va fi trimis plenului va trebui să conţină, de asemenea, punctul de vedere al Comisiei economice, la rândul ei sesizată în fond. Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.

Cosmina Croitoru