6.5 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 2:54

Întâlnire informală între cei mai puternici oameni ai lumii. Ce au discutat Putin și Obama, la o măsuță retrasă / VIDEO

spot_img

Summitul G-20 aflat în plină desfășurare în Antalya a prilejuit o întâlnire informală între cei mai puternici oameni ai lumii.

Înclinați unul spre celalalt, înconjurați de colaboratori, cei doi șefi de stat au discutat asezați pe fotolii de piele, izolați într-un colț al sălii în care circulau ceilalți lideri și numeroși oficiali. Întrevederea, ale cărei conținut și durată nu au fost dezvăluite, nu fusese anunțată. Potrivit Reuters, discuția a durat mai mult de 30 de minute.

Imediat ce s-au văzut Barack Obama și Vladimir Putin și-au dat mâna și au schimbat câteva cuvinte. Atmosfera dintre cei ei a fost vizibil mai destinsă decât la ultima întrevedere de la Adunarea Generală a ONU, din septembrie. Președintele american a fost însoțit de Susan Rice, consiliera lui pe probleme de securitate. Cei doi lideri s-au îndreptat apoi către o măsuță retrasă, unde au stat însoțiți fiecare de câte un consilier. Din imagini se poate deduce o discuție intensă, care, probabil, s-a concentrat pe atentatele de la Paris.

Obama și Putin au convenit duminică asupra necesității unei tranziții politice în Siria conduse de sirieni, a declarat duminică un oficial al Casei Albe, referindu-se la discuția purtată de cei doi lideri.

“Președintele Obama și presedintele Putin au convenit asupra necesității unei tranziții politice conduse de sirieni, care să fie precedată de negocieri mediate de ONU între opoziția și regimul din Siria, precum și de o încetare a focului”, a explicat oficialul care a menționat că întrevederea, care a durat 35 de minute, a vizat eforturile de găsire a unei soluții la conflictul sirian, devenită și mai presantă după recentele atentate de la Paris.

În cursul discuției, Barack Obama a salutat eforturile depuse de toate statele care luptă împotriva Statului Islamic, remarcând importanța eforturilor militare ale Rusiei în Siria îndreptate împotriva acestei organizații, a mai indicat sursa citată.