1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:40
No menu items!

Întâlnire a ministrului justiției si ambasadorul Olandei în România

spot_img

În cadrul întâlnirii dintre ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, şi ambasadorul Olandei, Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel au avut loc discuții legate de procedura de numire a procurorului general şi a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie precum şi implementarea noilor coduri.

Potrivit unui comunicat al MJ, Mona Pivniceru a avut, luni, la sediul ministerului, o întâlnire bilaterală cu ambasadorul Olandei în România, Johannes Hendrik Mattheus (Matthijs) Van Bonzel.

În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte privind procedura de numire a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Oficialul olandez a fost interesat, de asemenea, de măsurile luate de Ministerul Justiţiei în vederea implementării noilor coduri. În acelaşi cadru, a fost reiterată disponibilitatea Ambasadei Olandei de a finanţa, în cursul anului viitor, proiecte necesare pentru intrarea în vigoare a codurilor”, se arată în comunicat.