24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:50
No menu items!

Insultele și întreruperile fac un haos din prima dezbatere Trump-Biden

spot_img

Președintele Donald Trump și rivalul democratic Joe Biden s-au luptat cu înverșunare cu privire la managementul administrației Trump în ceea ce privește pandemia coronavirusului, asistența medicală și economia într-o primă dezbatere haotică și marcată de insulte și atacuri personale, transmite Reuters.

Trump și-a deschis drumul prin dezbaterea de 90 de minute, încercând să-l înfrunte pe Biden, susținând că democrații încearcă să fure alegerile prezidențiale din noiembrie și refuzând să condamne grupurile „supremației albe” atunci când i se cere acest lucru.

Moderatorul Chris Wallace nu a stabilit niciodată controlul asupra dezbaterii, Trump ignorându-i în mod repetat apelurile pentru a-l lăsa pe Biden să vorbească. Cei doi concurenți de la Casa Albă s-au ciocnit și au lansat insulte într-o luptă politică uluitoare care a făcut dificil pentru oricare dintre aceștia să puncteze ceva până la final.

La un moment dat, un Biden exasperat a spus după repetatele întreruperi ale lui Trump: „Vrei să taci, omule? Acest lucru este atât de neprezidențial.”

Wallace a încercat în zadar să se împotrivească în Trump, care a ignorat limitele sale de timp și a vorbit despre Biden.

„Cred că țara ar fi mai bine deservită dacă le-am permite celor doi să vorbească cu mai puține întreruperi. Vă fac apel, domnule, să faceți asta ”, a spus Wallace.

Când Trump a spus că ar trebui să-i spună lui Biden același lucru, Wallace a spus: „Ei bine, sincer, ați făcut mai multe întreruperi”.

De marți seară, 1,4 milioane de americani au votat deja. Odată cu scurgerea timpului pentru a se răzgândi sau pentru a influența mica parte a alegătorilor indecisi, miza a fost enormă, deoarece cei doi candidați la Casa Albă au urcat pe scenă cu cinci săptămâni înainte de ziua alegerilor din 3 noiembrie.

Pentru Trump, în vârstă de 74 de ani, dezbaterea de marți a reprezentat una dintre puținele șanse rămase de a schimba traiectoria unei curse pentru care majoritatea sondajelor de opinie îl arată ca pierzător, întrucât majoritatea americanilor dezaprobă modul în care a tratat atât pandemia de coronavirus, cât și protestele legate de nedreptatea rasială.

Biden, în vârstă de 77 de ani, a avut o conducere constantă asupra lui Trump în sondajele de opinie naționale, deși exit-poolurile arată că un concurs mai strâns. A fost greu să se stabilească dacă dezbaterea va muta acul.

Trump, întrebat dacă este dispus să condamne „supremația albă” și să le spună acestor grupuri să se oprească, a spus inițial că va fi dispus să facă orice pentru pace, dar apoi a spus că cea mai mare parte a violenței provine din partea stângă.

„Aceasta nu este o problemă de dreapta. Aceasta este aripa stângă ”, a spus el.

De asemenea, el și-a repetat plângerile nefondate conform cărora votul prin corespondență ar duce la fraude pe scară largă și a refuzat să se angajeze că acceptă rezultatul alegerilor sau să aibă la un transfer pașnic de putere dacă pierde alegerile.