8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:52

Institutul Aspen, condus de Mircea Geoană, organizează la București un Summit în domeniul energiei. Vezi cine participă

spot_img

Noul context geopolitic influențează piața energiei din Europa

palatul parlamentului

Institutul Aspen România a anunțat că va organiza Bucharest Forum Energy, în perioada 4-5 iunie 2014, la Palatul Parlamentului, eveniment la care vor participa factori de decizie la nivel guvernamental și internațional, precum și specialiști și reprezentanți ai unor companii mari din domeniul energiei, din 15 țări.

”Bucharest Forum Energy 2014 (…) va facilita, în premieră în România în actualul context internațional, un dialog trans-atlantic privind creșterea securității energetice și dezvoltarea pieței energiei, la nivel regional și mondial”, se afirmă într-un comunicat.

Evenimentul reunește cei mai importanți actori privați și guvernamentali din sectorul energiei din Europa, SUA, regiunea Mării Negre, zona de la estul Mediteranei, regiunea Caucaz și Asia Centrală. Discuțiile vor acoperi subiecte precum interconexiunile trans-regionale, investițiile în infrastructura energetică, viitorul explorărilor și producției de energie, cooperarea comercială și de investiții între UE și SUA la Marea Neagră și în Zona Mării Caspice.

Printre participanți, organizatorii i-au anunțat pe Răzvan Nicolescu, ministru delegat pentru Energie, Robin Dunnigan, coordonatoarea pentru Diplomație Energetică din Departamentul de Stat al SUA, Mircea Geoană, președintele Institutului Aspen Romania, Jaroslav Neverovic, ministrul Energiei din Lituania și Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

V.B.