10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:54

Instanţa supremă se pronunţă definitiv în dosarul “Valiza”

spot_img

Instanţa supremă se pronunţă definitiv în dosarul “Valiza”

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) se vor pronunța definitiv marți în dosarul “Valiza”, în care omul de afaceri George Becali este acuzat de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Completul de cinci judecători de la ÎCCJ va judeca recursul înaintat de procurori, după ce aceiași magistrați au decis, în urmă cu un an, achitarea tuturor celor implicați în acest dosar.

Procurorii DNA au cerut condamnarea lui George Becali la patru ani de închisoare cu executare, a Alinei Ciul, la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piţurcă, Teia Sponte şi Radu Marino, la câte doi ani cu suspendare.

Patronul Stelei a fost trimis în judecată în dosarul “Valiza” în decembrie 2008, fiind acuzat că a încercat să-i mituiască pe fotbaliștii echipei Gloria Bistrița pentru a obține un rezultat favorabil echipei sale.

Omul de afaceri se află deja în închisoare după condamnarea cu suspendare primită în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizie care a dus la executarea unei alte pedepse primite în dosarul sechestrărilor.

A.V.