7.9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 6:31

Inspectorii feroviari se „tunează” cu mașini de 15.000 de euro

Autoritatea Feroviară Română își înnoiește parcul auto cu 12 autoturisme, evaluate la peste 184.000 de euro.

Autoritatea Feroviara

Potrivit anunțului publicat pe SEAP, AFER va încheia, în luna august, un contract acord-cadru pentru achiziția 12 autoturisme, valoarea estimată, fără TVA, fiind de 812.900 de lei.

Surse din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că oficialii AFER și-ar putea achiziționa autoturisme Dacia Duster.

„Acum câțiva ani, Autoritatea Feroviară Română a cumpărat autoturisme Dacia Duster. Prețul unui astfel de autoturism pleacă de de la 11.500 de euro, fără îmbunătățiri. Dar în parcurile auto de la CFR Marfă sau CFR Călători sunt și mașini de lux, precum Audi A4, Audi A6, mai multe autoturisme Toyota și altele marca Volkswagen. Cele mai vechi mașini sunt niște Daewoo Leganza”, ne-au explicat sursele citate.

Durata contractului este de 60 de zile începând de la data semnării actelor. Principalele modalități de finanțare și plată sunt din surse proprii. AFER oganizează licitație electronică, iar principalul criteriu de atribuire este prețul cel mai scăzut. Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 1 septembrie, în aceeași zi având loc și deschiderea ofertelor.

 Autoritatea Feroviară Română este instituția care certifică calitatea parcului de vagoane și locomotive din România, inspectorii AFER fiind cei care, practic, dau avizele pentru transport călători sau marfă inclusiv pentru firmele private.

Ș. Etveș