17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 14:09

Inspectori dați afară de la Guvern, au câștigat reangajarea și salarii restante

spot_img

Guvernul este obligat de o decizie a Tribunalului București să reangajeze 23 de inspectori guvernamentali disponibilizați în 2013, plus plata despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate și recalculate

guvern

Un complet de la Secția de contencios administrativ a Tribunalului București le-a dat câștig de cauză celor 23 de inspectori guvernamentali, ale căror raporturi de serviciu au încetat în iulie 2013, ca urmare a reorganizării Secretariatului General al Guvernului, a declarat, marți, pentru mediafax, avocatul Răzvan Vasiliu.

Casa de avocatură a arătat că foștii angajați au dat în judecată Secretariatul General al Guvernului, pe prim-ministrul Victor Ponta și Guvernul. În urma prezentării probelor, instanța a admis contestațiile formulate de avocați și a dispus reintegrarea reclamanților în funcțiile publice deținute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În plus, Tribunalul București i-a obligat pe cei trei pârâți să plătească fiecărui reclamant câte o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și recalculate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceștia de la data eliberării din funcție și până la reintegrarea efectivă.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Guvernul anunța, în 26 iunie 2013, că va disponibiliza angajați din 10 ministere, prin eliminarea a aproape 3.000 posturi ocupate pentru SGG, Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educației (inclusiv inspectoratele școlare), Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății (inclusiv directiile de sănătate publică) și Ministerul Transporturilor.

Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estima o economie la bugetul de stat de 45 milioane de lei în anul 2013 și 108 milioane de lei în fiecare dintre următorii patru ani.

S.M.