6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 10:03

Inspecție independentă pe Autostrada A3, Comarnic – Brașov. Tronsonul dintre Râșnov și Cristian este terminat în proporție de 60%. VIDEO

spot_img

Tronsonul Autostrăzii A3 Comarnic-Braşov dintre Râşnov şi Cristian (6,3 kilometri de autostrada şi 3,7 kilometri de drum de legătură cu 4 benzi) a ajuns la aproximativ 60% stadiu fizic.

“Se lucrează la ridicarea grinzilor de beton pe viaductul ce supratraversează DN73A şi calea ferată Brasov-Zarnesti, la aşternerea straturilor rutiere, la umpluturi, la taluzarea cu pământ vegetal sau la diverse lucrări hidrotehnice la traversarea râului Ghimbasel.

Chiar dacă lucrările din afara părţii carosabile nu vor fi finalizate în 2020, solicităm CNAIR să facă toate demersurile pentru recepţionarea acestui proiect cât mai rapid, cu o anexă de lucrări ce vor fi finalizate la începutul anului următor şi care nu pun în pericol desfăşurarea în siguranţă a circulaţiei rutiere”, susţin specialiştii Asociaţiei Pro Infrastructura, citați de ziare.com.

După finalizarea lucrărilor, acest sector de autostradă, cu o lungime de 6,3 km şi drumurile de legătură, cu o lungime de 3,7 km vor fi folosite ca varianta ocolitoare a localităţilor Râşnov şi Cristian. Lucrările la segmentul de autostradă Rasnov-Cristian (parte a autostrăzii Comarnic – Braşov) au fost începute în 20 mai 2019, constructor fiind Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

Autostrada începe la nodul rutier Râşnov amplasat la câteva sute de metri spre Bran de la intersecţia dintre DN 73 (Bran-Brasov) şi DN 73A (Predeal-Paraul Rece-Rasnov-Zarnesti-Sibiu). Din acest nod rutier şoferii pot coborî de pe autostrada spre Bran-Moieciu-Fundata sau, dacă aleg breteaua de legătură, pot ajunge în intersecţia DN73-DN 73A, de unde pleacă spre Braşov (DN73) sau Zarnesti-Sibiu (DN 73A).

Autostrada îşi continuă traseul la vest de Râşnov şi de actualul drum naţional spre Braşov, traversând calea ferată Brasov-Rasnov-Zarnesti, la ieşirea din Râşnov spre Zarneşti, aproape de gara din Râşnov.

Autostrada urmează de apoi o linie dreaptă, spre nord, până la intersecţia cu DJ 112B, drum care merge spre localitatea Vulcan. În continuare este proiectat un drum de patru benzi, în arc de cerc spre est, spre Braşov. De la intersecţia cu DJ 112B urmează a se continua în viitor cu autostrada Transilvania. Viitoarea autostrada va avea un nod rutier la intersecţia cu E68 Brasov-Sibiu, la aproximativ jumătate din distanţa Ghimbav – Codlea.