Inspecția Judiciară, solicitată să verifice dosarele penale în care au fost vizați Iohannis și Lazăr și soluțiile de clasare date în aceste cauze

Coaliția Românilor a cerut, joi, printr-o petiție semnată de președintele acestei organizații, părintele Chris Terhes, să verifice dosarele penale în care au fost vizați președintele Klaus Iohannis și procurorul general Augustin Lazăr, dar și soluțiile de clasare date în aceste cauze. 

“În urma dezvăluirii de către ministrul justiției Tudorel Toader că procurorul Augustin Lazăr a inclus în dosarul său pentru numirea în funcția de procuror general și o rezoluție de clasare într-un dosar penal avându-l ca subiect pe Președintele României Klaus Iohannis, Romanian Community Coalition a transmis pe data de 25 octombrie 2018 o petiție Inspecției Judiciare solicitându-i inspectorului-șef demararea unei verificări pentru lămurirea dosarelor penale privindu-i pe Klaus Iohannis și Augustin Lazăr.

În acest sens, s-a cerut prin petiție publicarea “listei cu toate dosarele penale care au existat și/sau există în lucru pe rolul tuturor parchetelor din România din 2000 până în prezent care l-au avut/îl au că subiect pe dl. Klaus Iohannis, actualmente Președintele României, precum și pe membrii familiei dansului”, dată când au fost soluționate precum și publicarea ordonanțelor de clasare dispuse, verificate sau infirmate de procurorul Augustin Lazăr și/sau procurorii din subordinea sa.

De asemenea, prin aceeași petiție, Romanian Community Coalition a solicitat verificarea informațiilor vehiculate în spațiul public că dl. procuror Augustin Lazăr, în momentul în care a fost numit procuror general, ar fi fost investigat penal de către DNA.

Și în acest caz s-a cerut prin petiție publicarea listei cu dosarele și a ordonanțelor de clasare, care sunt informații de interes public.”, arată reprezentanții Coaliției Românilor. 

Textul integral al petiției adresate Inspecției Judiciare poate fi consultat AICI.  

R.D.

NICIUN COMENTARIU