13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 13:51
No menu items!

Inspecția Judiciară: Procurorul Negulescu a adoptat un comportament inadecvat în discuțiile de la DNA

spot_img

Mircea Negulescu, fost procuror în cadrul DNA Ploiești, a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuții purtate într-un birou din incinta sediului unității de parchet, a anunțat joi Inspecția Judiciară (IJ) din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a exercitat acțiunea disciplinară față de magistrat.

”Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în prezent suspendat din funcție, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a)(1) și l(2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată. În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut că procurorul a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuții purtate într-un birou din incinta sediului Parchetului, în timpul programului de lucru? În afara cadrului legal care reglementează activitatea de urmărire penală, în condițiile în care procurorul cercetat nu reprezenta interesele Ministerului Public și a manifestat o atitudine agresivă față de unul dintre participanții la discuție, sugerând inclusiv existența unor date care ar justifica efectuarea de cercetări penale față de acesta”, se arată într-un comunicat al IJ.

Mircea Negulescu a solicitat unui alt procuror, în prezența unui martor, a unui avocat și a unui jurnalist, informații cu privire la conținutul unor interceptări dintr-un dosar pe care celălalt magistrat îl instrumenta.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea magistratului.

T.S.