Inspecția Judiciară începe verificarea lui Kovesi și Lazăr

Inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a semnat, luni, ordinele pentru începerea controalelor privind eficiența managerială la Parchetul General şi DNA.

Potrivit unui comunicat al Inspecției Judiciare, inspectorul şef Lucian Netejoru a stabilit obiectivele controalelor şi componența echipelor de inspectori judiciari.

Concluziile rapoartelor de control vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, se mai precizează în comunicat.

Ministrul justiției a arătat, luni, că evaluarea de fond a fost dispusă atât la DNA, cât și la Parchetul General, pentru că acestea sunt instituții la care nu s-au făcut controale de zece ani.  

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat, pe 18 iunie, că va cere Inspecției Judiciare să verifice afirmațiile Laurei Codruța Kovesi, într-o înregistrare audio, privind o anchetă care ar trebui să ajungă la premierul Sorin Grindeanu.

Tudorel Toader a postat pe Facebook un mesaj în care precizează că va cere Inspecției Judiciare să verifice posibilul ordin dat de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorului Jean Uncheșelu, de a ajunge cu o anchetă la premierul Sorin Grindeanu.

R.D.

NICIUN COMENTARIU