6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:23

Inspecția Judiciară finalizează controalele pe protocoale și pe dosarele magistraților de la DNA

spot_img

Inspecţia Judiciară urmează să finalizeze, în următoarele săptămâni, două dintre cele mai importante rapoarte din ultimii ani: cel privitor la procotoalele SRI-PÎCCJ şi cel privitor la dosarele cu magistraţi. Anunţul a fost făcut de judecătorul Lucian Netejoru, inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, în cadrul interviului de la CSM pentru obţinerea unui nou mandat.

Membrii CSM au decis, în aprilie 2018, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua un control tematic la parchetele care au încheiat protocoale cu Serviciul Român de Informaţii (SRI).

“Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control tematic la parchete, în temeiul art. 74 din Legea nr. 317/2004, cu privire la modalitatea de aplicare a Protocolului încheiat în 2009 între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii. (majoritate: 8 voturi Admitere; 7 voturi Respingere)”, se arată în decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

De asemenea, Inspecţia Judiciară a efectuat, în perioada 1 august – 1 octombrie 2018, un control tematic comun privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa DNA care vizează magistraţi sau au legătură cu aceştia.â

“Inspecţia Judiciară, prin inspectorii de la Direcţiile de inspecţie judiciară pentru procurori şi, respectiv, judecători, va efectua în perioada 1 august – 1 octombrie 2018 un control tematic comun privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizând magistraţi sau în legătură cu acestea”, anunţa instituţia pe 31 iulie 2018.

Andrei Tudor