3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:51

Inspecția Judiciară: Monica Macovei a afectat independenţa procurorilor

spot_img

Europarlamentarul a susținut că premierul Victor Ponta, procurorul general al României şi soţia acestuia au pus presiune pe procurori pentru ridicarea sechestrului la rafinăria Petrotel Ploieşti

Monica Macovei_SZ

Inspecţia Judiciară (IJ) a constatat că independenţa procurorilor a fost afectată de declaraţiile făcute de Monica Macovei. Aceasta a susținut că premierul Victor Ponta, procurorul general al României şi soţia acestuia au pus presiune pe procurori pentru ridicarea sechestrului la rafinăria Petrotel Ploieşti.

Astfel, inspectorii judiciari au astabilit că Monica Macovei a adus atingere independenţei sistemului prin faptul că a acreditat ideea că procurorul general al României ar fi exercitat presiuni asupra procurorilor care instrumentau dosarul cunoscut sub numele de “Lukoil”.

“Trebuie să se cerceteze ceea ce se scrie în presă că Victor Ponta a primit apartamente luxoase de la Lukoil sau prin interpuşi sau alte bunuri. Familia Niţu lucrează împotriva justiţiei, lucrează cu politicul. Soţia sa a făcut presiune pe procurori pentru a ridica sechestrul la Lukoil. Ea e şefa acelor procurori care lucrează la caz. Ponta poate fi judecat pentru obstrucţionarea justiţiei, pentru complicitate. El l-a ales pe Putin şi este trădare naţională” – este declarația făcută de Macovei, care i-a determinat pe inspectorii judiciari să întocmească acest raport.